1400 jaar oude archeologische vondsten

De intergemeentelijke archeologische dienst PORTIVA organiseert samen met de gemeente Linter een (mini)tentoonstelling over het Merovingisch grafveld van Orsmaal-Gussenhoven. Deze tentoonstelling loopt van 30 april tot 30 juni 2010 en is te bezoeken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Je kan de unieke vondsten gratis komen bewonderen tegenover de loketten van de dienst bevolking in het gemeentehuis van Linter.

Een glazen en zilveren halsjuweel, een bronzen ring, een benen haarkam, een ijzeren mes en speerpunt en … een schedel. Deze en andere archeologische vondsten uit de 5de en 6de eeuw na Chr. zijn afkomstig van oude archeologische opgravingen. De intergemeentelijke archeologische dienst PORTIVA heeft ook de primeur om deze vondsten voor het eerst aan u te tonen. Het vernieuwde, prestigieuze museum ‘M’ in Leuven geeft deze waardevolle archeologische resten tijdelijk in bruikleen.

Linter is blij dat zij met deze tentoonstelling de roots van haar gemeente onthult en het geheugen van de bevolking aanvult. Zo kunnen de Linteraars verwonderd en fier zijn op hun rijk historisch verleden. Heb je nog vragen of wil je nog meer informatie? Aarzel niet contact op te nemen met archeoloog Tom Debruyne (0498 92 57 20 of tom.debruyne.portiva@gmail.com). Hij helpt je graag verder.

Foto van links naar rechts: Tom Debruyne (intergemeentelijk archeoloog PORTIVA), Ilse Bollen (schepen van cultuur en lid beheerscomité PORTIVA) & Andy Vandevelde (schepen Ruimtelijke Ordening & Economie)