20 jaar Middenstandsraad

Op 28 juni 1995 werd de Middenstandsraad van Linter boven de doopvont gehouden. Van de 4 oorspronkelijke oprichters, je zou ze ook de 4 musketiers kunnen noemen, zijn er vandaag nog 3 actief: Rene Couvreur, Eduard Mathues en André Dedeyster. Paul s' Jongers overleed enkele jaren geleden. Met heel wat enthousiasme en inzet hebben zij met hulp van heel wat vrijwilligers en geïnteresseerden door de jaren heen steeds gewerkt aan het verbeteren en uitbouwen van een middenstandsnetwerk: een aanspreekpunt voor de middenstander. Positief is dat zij hiervoor nooit een bijdrage of lidgeld hebben gevraagd. Het feit dat ze apolitiek, dus over de politieke partijgrenzen heen werken, is zeker de sterkte van hun zolang standhouding. Met de schepen van Economie en het beleid werd steeds op een constructieve manier samengewerkt.

René Couvreur, secretaris en penningmeester gaf een overzicht van de hoogtepunten tijdens de afgelopen 20 jaar, waarbij hij volgende realisaties overliep o.a. :

  • Organisatie van de jaarlijkse kerstmarkt
  • Organisatie van een openbedrijvendag
  • Informatievergaderingen ivm fiscaliteit, vermogensbeheer , Hageland on-line
  • Uitstap in de gemeente met de nieuwe inwoners
  • Paaseierenworp in samenwerking met Unizo
  • Besprekingen met het beleid bij wegenwerken …..

Erica Thiry, huidig voorzitster van de Middenstandsraad, bedankte de leden van de raad en nodigde de handelaars uit om aan te kloppen bij de raad, wanneer zij dingen willen aankaarten of indien problemen zich voordoen. Er werd ook gesteld dat men blijft aandringen voor het verwerven van een bedrijventerrein zodat de plaatselijke handelaars en/of zelfstandigen die wensen uit te breiden, dit ook in eigen gemeente zouden kunnen doen. Alleen het vinden van een geschikte locatie blijkt niet zo evident.

Daarna werd aan de genodigden een hapje en drankje aangeboden en was er tijd om het eigen netwerk uit te breiden.

Tekst: Marleen Vannieuwenhuijsen, schepen van Economie