Afscheid bestuurslid Mehringcomité

Op de bestuursvergadering van donderdag 26 januari 2012 nam Louis Ramaekers wegens gezondheidsredenen afscheid van het Mehringcomité.  Louis is dag op dag 22 jaar  bestuurslid geweest van het Mehringcomité. 

Een overzicht:

Bij de oprichting van het comité, op vrijdag 26 januari 1990, werd Louis verkozen tot tweede ondervoorzitter.

Op dinsdag 16 januari 1990 was Louis ook aanwezig op een eerste vergadering van geïnteresseerden die bereid waren om een verbroedering uit te werken met Mehring en de oprichting van een Mehringcomité werd eveneens op deze vergadering voorzien.

Op zaterdag 2 en zondag 3 september 1989 was Louis en zijn vrouw Elise ook bij de Linterse delegatie die de wijnfeesten bezochten in Mehring.  Daar verliepen de eerste contacten heel vlot zodat toen de basis werd gelegd voor de verbroedering tussen Linter en Mehring.

Louis kende Mehring reeds van in de jaren zeventig via voetbalclub White Star Wommersom.  Van in het begin heeft Louis zich vooral bezig gehouden met de organisatie van de jaarlijkse Mehringreis van het Mehringcomité en in het bijzonder met de kamerverdeling wat niet altijd gemakkelijk was om iedereen tevreden te stellen.

Louis is samen met Ivo Donvil en Eddy Ladang de derde overgebleven medestichter van de verbroedering tussen Linter en Mehring en mocht voor zijn 22 jaar dienst dan ook een passend geschenk in ontvangst nemen van het Mehringcomité.

Eind 2011 werd Louis Ramaekers eveneens door het gemeentebestuur van Linter verkozen tot de Wall of Fame op het gemeentehuis voor zijn inzet om Linter buiten de landsgrenzen te promoten.