Ambassadeurschap Sofie & Joachim

Op maandag 23 september 2013 reikte het schepencollege het ambassadeurschap uit aan Sofie Hallet en Joachim Vandercasteelen.

Sofie krijgt vooraleer ze afreist naar Kameroen eerst acht weken intensief les over de economie, cultuur, politiek, ... van het land. 'Gedurende het half jaar in Kameroen zal ik mij in de eerste plaats proberen in te werken en aan te passen aan de gewoontes en gebruiken van het gastgezin en de omgeving van Bafut,' zegt Sofie. Nadien zal ze ook meedraaien in twee lagere scholen: "Primary school Sint Joseph's Mission Bafut" en "Mankanikong St.Mary Primary school". In beide scholen zal ze ICT-lessen geven en Franse lessen van het eerste tot en met het derde leerjaar voor haar rekening nemen.

Joachim vertrekt voor de tweede keer naar Ethiopië en zal er een landbouwproject opvolgen. 'Ik liep er stage bij het International Food Policy Research Institute (IFPRI) en was er nauw betrokken bij een experiment waarbij een duizendtal boeren van verbeterde zaaitechnieken werden voorzien. We analiseerden het effect op hun oogst en keren nu terug om hen naar hun ervaringen en verwachtingen te vragen,' aldus Joachim.

De inzet van Sofie en Joachim vergen organisatietalent, ondernemendheid, engagement, dynamisme, teamgeest en sociaal bewogenheid. Deze kwaliteiten van onze ambassadeurs zijn ook de doelstellingen van Linter.