Be-alert

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie: brand, overstroming, stroomonderbreking, ....

Tot nu toe ontving je meestal informatie over een noodsituatie via (sociale) media, de hulpdiensten aanwezig op het terrein of via het sirene-netwerk.

Dankzij BE-Alert kan je binnenkort ook rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail. 

Een burgemeester, gouverneur of minister activeert Be-Alert, om een bericht uit te sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft.  Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.

BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen:

  • 600 gesproken oproepen tegelijkertijd
  • 100 sms’en per seconde
  • 10.000 mails per seconde

Registreer vandaag nog.

Ook de gemeente Linter is toegetreden tot dit platform, MAAR iedereen moet zich eerst individueel registreren om berichten te kunnen ontvangen.

Daarom vinden we het belangrijk om het goede voorbeeld te geven en vragen we jullie om vandaag nog te registreren via deze link: Inschrijven op Be-Alert.

Spoor uw gezinsleden aan om hetzelfde doen. Een dergelijk systeem kan uiteraard alleen maar effectief zijn als er zo veel als mogelijk mensen geregistreerd zijn.

Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont in Linter en je werkt in Brussel, Leuven of Antwerpen. Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.

Wij laten ons in Linter niet kennen en doen onmiddellijk het nodige. Jij toch ook ?