Beleefpas voor kinderen en jongeren van zes Hagelandse gemeenten

De gemeenten Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Kortenaken, Linter en Zoutleeuw hebben op 13/1/18 de intergemeentelijke Beleefpas gelanceerd. Jongeren warm maken voor vrijetijdsactiviteiten en extra kansen geven in cultuur, sport en spel is het hoofddoel. Zowel de vrijetijdsdiensten als de OCMW’s hebben zich achter dit project geschaard.

De zes Hagelandse gemeenten brengen hun vrijetijdsaanbod voor jongeren voortaan samen in het ‘Beleefboekje’ en op www.beleefpas.be . Alle kinderen en jongeren tot 18 jaar krijgen een ‘Beleefpas’ thuisbezorgd. Met deze Beleefpas kunnen zij punten sparen telkens ze deelnemen aan theatervoorstellingen, sportactiviteiten, buitenspeeldagen of speelpleinen in één van de deelnemende gemeentes. Een volle spaarkaart levert een leuke prijs op, én een kortingbon voor een volgende ‘Beleefactiviteit’. Verder zijn er ook VIP-Beleefpassen te winnen bij wedstrijden in de verschillende gemeenten: een VIP-pas is naast een spaarkaart ook een kortingkaart en geeft recht op een reductie van 80%!

Het idee voor een Beleefpas ontstond in 2016. Op initiatief van Irina Van Goethem (vrijetijdsdienst Geetbets) werd een projectgroep opgericht met een afgevaardigde uit elke gemeente/OCMW. Voor het ontwerp van het logo van het Beleefproject werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven in alle basisscholen van Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Kortenaken, Linter en Zoutleeuw. Opdracht was het ontwerp van een ‘vlinder’ die fladdert van activiteit naar activiteit. Lotte Van Bets uit Bekkevoort, Lize Guldentops en Anouck Toelen uit Geetbets en Lotte Soetaerts uit Glabbeek werden gekroond tot winnaar en kregen de VIP-pas en 50 euro. De ontwerpen van de 4 winnaars werden i.s.m. een grafisch bureau uitgewerkt tot het logo van de ‘Beleefvlinder’. Van dit logo werd ook een mascotte gemaakt die de vrijetijdsactiviteiten in de verschillende gemeentes zal opfleuren met een bezoekje.