Betaal EcoWerf-compost met ecocheques!

Vanaf 1 januari 2012 kan je bij het Intergemeentelijk milieubedrijf EcoWerf compost aankopen met ecocheques. Zowel de Eco Pass (Sodexo) als de EcoCheque (Edenred) wordt aanvaard. Een ecocheque is een cheque die een werkgever aan zijn werknemers kan bieden als extra-legaal voordeel en is bestemd voor de aankoop van ecologische producten en diensten, zoals spaarlampen, isolatiemateriaal of compost. De ecocheques zijn niet omwisselbaar, noch wordt er op terugbetaald.

EcoWerf-compost is een milieuvriendelijk kringloopproduct, gemaakt van groente-, fruit- en tuinafval. Na mechanische uitsortering en verkleining wordt het organisch materiaal gedurende vijf weken in een vochtige, warme hal door micro-organismen omgevormd tot compost. Nadien rijpt de gezeefde compost nog een vijftal weken na. EcoWerf-compost draagt een Vlaco-label dat compost van de allerhoogste kwaliteit garandeert. In 2011 werd er 47.000 ton organisch materiaal aangevoerd en verkocht EcoWerf 17.000 ton compost.

Compost kan je zelf afhalen bij EcoWerf of in grote hoeveelheden en in bigbags aan huis laten leveren. Voor meer informatie of voor de aankoop van EcoWerf-compost kan je terecht op www.ecowerf.be of 0800/97 0 97 (optie 2).