Beter Wonen aan de Gete

De gemeenten Linter en Hoegaarden en de stad Landen, hebben zich verenigd op het vlak van woonbeleid en huisvesting in de nieuwe interlokale vereniging Beter wonen aan de Gete met als doel een beleid dat beantwoordt aan de woonnoden van haar inwoners. Tijdens de officiële voorstelling nam schepen Andy Vandevelde het woord, lees hier zijn toelichting over het project.

In de eerste plaats zal Beter wonen aan de Gete een grondige analyse maken van de woonmarkt in de drie gemeenten.
Er werd reeds begonnen met een lokaal woonoverleg waar, naast de gemeenten en de OCMW's, ook andere organisaties aan deelnemen zodat er een duidelijke visie en beleid kan worden uitgewerkt. Het belangrijkste voor de inwoners is de oprichting van een wooninfopunt in elk van de drie gemeenten. Hier kunnen zowel eigenaars als huurders terecht voor alle informatie met betrekking tot wonen. Door deze centralisatie zal wooninformatie snel te verkrijgen zijn of kan er efficiënt worden doorverwezen naar de juiste instanties.

Andere doelstellingen zijn o.a.:

·         het streven naar betaalbaar wonen,

·         het verbeteren van de kwaliteit van de woningen

·         energiezuinig, ecologisch en duurzaam wonen voor een groenere gemeente,levenslang en aanpasbaar wonen zodat men zelfs als men ouder wordt zelfstandig kan blijven wonen.

Waar & wanneer vind je Beter wonen aan de Gete in Linter?

Iedere maandag en vrijdag tussen 9u-12u (laatste loket)

Meer informatie:

info@beterwonenaandegete.be - www.beterwonenaandegete.be