Bier proeven en bezoek aan brouwerij

Door te proeven leer je om kleur, schuimvorming, geur, aroma, basissmaak, nasmaak en mondgevoel te benoemen. Op die manier volg je een inleiding tot de 'sensorische evaluatie' van bier. Vervolgens maak je kennis met de brouwprocessen en leer je de verscheidene parameters en hun invloed op bier kennen. Zo kom je te weten hoe de verschillen tussen bieren ontstaan. Daarnaast is er aandacht voor historische -, culturele - en gezondheidsaspecten. Afsluiten doen we met een gegidst bezoek aan een brouwerij.

Sessies:

don 19/03/2015 (19u30-22u30) in het gemeentehuis van Linter en zat 21/03/2015 (14u-15u) te Wilderen aan de ingang van de brouwerij langs Zoutleeuwse steenweg 120, naast Tenniscentrum Wimbledon.

Prijs:25 €

Praktisch:

Bierdegustatie, inkom, rondleiding en drankje in de brouwerij inbegrepen. 

 Inschrijven:

Beperkt aantal plaatsen, dus schrijf je snel in! Via het inschrijfpunt (gemeentehuis of bibliotheek) of via www.vormingplusob.be. Cultuurdienst Linter 011 78 91 47, nans.luyten@linter.be -
Bibliotheek Linter 011 78 10 77, linter@bibliotheek.be