B(l)oeiend Hageland

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert, van 10 april tot en met 28 april, samen met 11 Hagelandse gemeenten, B(l)oeiend Hageland, de veertiendaagse van de bloesem. Voor wie dit kleurrijk schouwspel vanop de eerste rij wil beleven zijn er tal van bloesemactiviteiten, gebundeld in drie thema’s: vuurmagie, picknickpret en kunst op pad.

Vuurmagie:

luister naar de verhalen van de gids tijdens een nocturnewandeling, terwijl de gloed van knetterende vuurtjes de bloesems verlichten. Vuurkorven en lantaarns zorgen voor een sprookjesachtige sfeer en warmte tijdens de nog kille lenteavonden.

Picknickpret:

bestel je royaal gevulde picknickmand voor een huifkar-, fiets- of wandeltocht doorheen het bloesemlandschap en maak onderweg een stop bij een fruitteeltbedrijf. De dag eindigt zonder twijfel in een gezellige bloesemlounge.

Kunst op pad:

kunstenaars lieten zich inspireren door de zee van bloesems en het verhaal achter de fruitteelt. Fiets via verrassende routes van het ene originele bloesemkunstwerk naar het andere. Wees verbaasd door hun monumentaliteit, humor of interactie met het landschap. Wanneer bloeien de bloesems in het Hageland? Volg met de bloesemcamera de ontwikkeling van de kers-, peer- en appelboomgaarden op de voet. Voor de mooiste en recentste bloesembeelden surf je naarwww.toerismevlaamsbrabant.be/bloesemfluisteraar 

Voor wie maar niet genoeg krijgt en langer tussen de fruitbomen wil vertoeven werden er speciale verblijfsarrangementen uitgewerkt.

Meer algemene informatie over de bloesemactiviteiten in het Hageland:www.toerismevlaamsbrabant.be/bloesems