B(l)oeiend Hageland. Genieten van landschap

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert, van 14 april tot en met 30 april, samen met 11 Hagelandse gemeenten B(l)oeiend Hageland, een 14-daagse in het teken van de bloesems. Op zondag 30 april kan je bij ons in Linter terecht voor de Bloesemtocht en de Bloesemwellness.

Voor wie dit schouwspel vanop de eerste rij wil beleven zijn er tal van bloesemactiviteiten, gebundeld in drie themaweekends: vuurmagie, picknickpret en culinair op stap. Aan jou om ze te ontdekken!

  • Het eerste weekend verlichten vuurkunstwerken in Landen en Zoutleeuw de weg tussen de fruitboomgaarden. Geniet bovendien van een overnachting tussen de bloesems of word betoverd door de vertellingen tijdens één van de sprankelende nocturnewandelingen.
  • Vlij je tijdens het tweede weekend bij Fruit Vanhellemont neer op het grootste en enige sprekende picknickkleed van het land: de ideale uitvalbasis voor een dauwtrip, een bloesem- en bijenwandeling/zoektocht, een huifkartocht of een picknick in Bekkevoort, Glabbeek, Lubbeek of Tielt-Winge… Je hebt je lentedag maar uit te stippelen zoals je zelf wenst.
  • Tijdens het laatste weekend gaan we culinair op stap en is er voor ieder wat wils. Relax en kruip wat dichter bij je geliefde op het romantische bloesemterras in Tienen. Mag het wat actiever, dan kan je je aansluiten bij een bloesemwandeling of -fietstocht in Hoegaarden en Kortenaken. Neem een kijkje op de bijen- en bloesemdag van Regionaal Landschap Zuid-Hageland. Een zalig voetbad in Linter wacht op jou: bloesemwellness ten top! Besluit de dag in Geetbets met een lekker streekhapje en drankje in de  kleurrijke bloesemlounge. Kan je niet kiezen tussen al deze fruitige activiteiten?  Maak er dan een meerdaagse uitstap van en boek een verblijfsarrangement in de streek!

Naast het evenementiële aanbod kunnen bezoekers via een vast aanbod fiets- en wandelroutes doorlopend kennis maken met het bloesemlandschap. 

Alle informatie vind je terug via: www.toerismevlaamsbrabant.be/bloesems