Bloesemactiviteiten

Als de bloesems op hun mooist zijn, gonst het 14 dagen lang van de toffe activiteiten. Stap of fiets het landschap in, vlei je neer onder de bloesemhemel of op het zingende picknickkleed, maar vooral: geniet! Ook onze gemeente doet mee:

WOENSDAG 10 APRIL | LINTER Mysterieuze kinderwandeling met pit | 3 km

Als de motor van zijn vliegende schotel sputtert, zit er voor een buitenaards wezen niets anders op dan een noodlanding te maken. En nog wel tussen de fruitboomgaarden van Linter. Dat komt goed uit, want het wezentje is op zoek naar zaden van appels en peren om op zijn thuisplaneet bomen te laten groeien en bloeien. Maar daarvoor moet hij eerst de energiebron van zijn ruimtetuig herstellen. Kan jij hem helpen? Een toffe, interactieve wandeling voor kinderen over de verre toekomst in een landschap in volle bloei.

Stationsplein (Chalet), 3350 Drieslinter (Linter), vertrek om 15 uur, 5 euro per kind inclusief een drankje na de activiteit (volwassenen gratis) 2 groepen – met iedere groep gaat er een verteller/alien mee. Max. 25 kinderen per groep.

Info en reservatie:
info@linter.be of 011 78 93 77

ZONDAG 14 APRIL | LINTER BLOESEMTOCHT

Op zondag 14 april kan je “gaan” voor een wandeltocht van 4 of 12 km. Of je fietst tussen de Vlaams-Brabantse bloesems op mooi bepijlde routes van 20 tot 80 km.
Alle info: facebook.com/bloesemtochtlinter

Plaats: Sint-Truidensesteenweg 89 te Linter.

ZONDAG 28 APRIL | TIENEN EN LINTER Kunstzinnige bloesemfietstocht | 22,4 km

Volg de gids voor een wel heel bijzondere fietstocht tussen de lentebloesems. Je stopt aan twee bloesemkunstwerken waaronder Stil, een rustbank van klaprozen aan het militaire kerkof in Sint-Margriet Houtem en aan de dansende kijkbuis Helixagon (In Wommersom) met een prachtig zicht op de bloesemzee. Onderweg kom je nog twee tijdelijke en verrassende kunstinstallaties van Dirk Lambrechts en Eric Mot tegen. De kunstenaars staan bij hun kunstwerk, sla er gerust een babbel mee!

Recreatiedomein Viander, Hamelendreef 77, 3300

Tienen - Vertrek 14 uur - Info en reservatie: Toerisme Vlaams-Brabant, carolien.geens@vlaamsbrabant.be