Deelnemers 'Mijn korte ritten' gezocht

Fietsen en te voet gaan zijn gezonde, milieuvriendelijke en goedkope verplaatsingswijzen voor korte afstanden. Bovendien dragen ze bij tot een veilige en aangename schoolomgeving. Met Mijn korte ritten stimuleren we iedereen om korte autoverplaatsingen zoveel mogelijk te vervangen door stappen en fietsen. De ouderraad van De Zandlopergeeft het goede voorbeeld.

Laat je de auto staan voor korte afstanden, dan win je driemaal: zowel je gezondheid, het milieu als je portemonnee vaart er wel bij! Bovendien draag je bij tot een aangenamere en veiligere leefomgeving. Wie deelneemt aan Mijn korte ritten, maakt bovendien kans op een van de vele mooie prijzen.

Wil je deelnemen aan Mijn korte ritten en het korterittencontract ondertekenen? Engageer je dan om samen met 'De Zandloper' gedurende de periode van 21 maart tot 21 april 2013, 20 % van je korte autoritten te vervangen door stap- en/of fietsverplaatsingen. Vooral deverplaatsingen van en naar de school zijn daarvoor ideaal!

Als deelnemer noteer je gedurende de campagnemaand de uitgespaarde autokilometers. De bedoeling is om in groep te proberen zoveel mogelijk korte ritten op een duurzame manier af te leggen: hetzij te voet, hetzij met de fiets. Je kilometers noteer je in een logboekje of op de campagnewebsite. Op het einde van de campagneperiode lever je het logboekje in, zodat het effect van de campagne berekend kan worden. Bovendien maak je kans op één van de mooie prijzen.

Wil je deelnemen aan deze campagne? Aarzel dan niet en contacteer een van de  verantwoordelijken van de ouderraad van De Zandloper: David Lodewyckx (david_lodewyckx@yahoo.com, 0484/660179),  Lily Briers (lilybriers@live.be) of Wendy Henot (kenzo11@telenet.be, 0496/512542) of schrijf je in op http://www.mijnkorteritten.be/ en sluit aan bij de groep 'De Zandloper'.

Je ontvangt snel een logboekje en een flyer van de campagne. Meer info over de campagne vind je ook op www.mijnkorteritten.be.

We hopen dat zoveel mogelijk (groot)ouders gedurende deze maand actief willen meewerken aan een veiligere schoolomgeving!