Dialoog- en infoavond over energie

Het gemeentebestuur van Linter en Beter Wonen aan de Gete organiseren een dialoog- en infoavond met als thema

Duurzame energie in de toekomst op maat van een landelijke gemeente “

op donderdag 02 april 2015 van 19.00 uur tot 22.00 uur

in de parochiezaal van Melkwezer, Hazenbergstraat 30 te 3350 LINTER

De sprekers zijn 

de heer Guy Dumst, verantwoordelijke bij GDF Suez, raadgever voor verschillende steden en gemeenten op gebied van energiezuinigheid

de heer Dirk Knapen, facilitator – project manager bij REScoop.be, de Belgische federatie van groepen en coöperaties van burgers voor hernieuwbare energie

In deel 1 “Elektriciteit van producent tot consument” wordt de productie, verdeling en levering van energie toegelicht m.n. centrales met verbranding van fossiele brandstof, windmolens, zonne-energie, waterkrachtcentrales, biomassa en kerncentrales.

In deel 2 bespreken we de mogelijke energietransitie dwz de overstap naar volledig hernieuwbare energiebronnen en hoe dit kan in een landelijke gemeente. Bedrijven kunnen werken met warmtekrachtkoppeling, particulieren kunnen werken met zonneboilers, warmtepompen … en de overheid werkt aan een actieplan voor duurzame energie.

In deel 3 is er een uitgebreid ruimte voor vragen van het publiek aan de sprekers

De vragen kunnen op voorhand bezorgd worden via het digitale invulformulier op onze website www.beterwonenaandegete.be

Met dit bericht nodigen we iedereen van harte uit op deze dialoog- en infoavond. Deelname is gratis. Om zeker te zijn van een plaats op deze interessante avond kan men zich best aanmelden bij Katja Calsyn op nummer 011/69 05 45 of per mail aan info@beterwonenaandegete.be.