Eerste streekproduct voor Linter

Op vrijdag 12 september werd aan de pers en de deelnemende handelaars van de Linterse Openbedrijven dagen (van 27 & 28 september) het allereerste streekproduct van onze gemeente voorgesteld: Walsberger, een donkerbruin bier met een alcoholpercentage van  7,5.  Dit streekproduct ontstond uit de boeiende samenwerking tussen het gemeentebestuur, de huisbrouwerij Lestedröppel en de Heemkundige kring.

Streekproduct

Gezien de gemeente Linter zijn inwoners, gasten en toeristen geen streekproduct kon aanbieden werd er contact opgenomen met de Linterse Huisbrouwerij Lestedröppel (in 1999 gesticht door Andre Deroye, Eddy Cresens en Rudi Ramaekers) om de piste van een eigen bier te onderzoeken. Zij zagen deze samenwerking met het gemeentebestuur wel zitten. Algauw werd er naarstig gezocht naar een geschikte brouwpartner die de grote hoeveelheid kwaliteitsbier (1000 liter) aankon.

Etiket

Alle deelnemers van het Tweede Hagelandse Aquarelsalon, dat in november 2007 in het ontmoetingscentrum van Linter plaatsvond,  kregen een uitnodiging om deel te nemen aan een aquarelwedstrijd met als thema: Walsbergen. De winnaar zou op het etiket van de Walsberger prijken. De jury, met onder andere Marc Wijnants (burgemeester), Sonja Petitjean (schepen van cultuur), Jos Lux (voorzitter Heemkundige Kring), Rudi Ramaekers (Huisbrouwerij Lestedröppel) kozen uit de tal van inzendingen unaniem voor het werk van Paula Geysens (Neerhespen). Op haar werk zie je centraal de toegangspoort van de Walsbergenhoeve en enkele wuivende graanstengels (een onmiskenbaar ingrediënt in het bierbrouwproces) staan.

Hieronder kan je enkele foto's van de persvoorstelling bekijken: