Enquête naar arbeidskrachten door FOD economie

De Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie (ADSEI) organiseert sinds 1 januari 1999 een doorlopende enquête naar de arbeidskrachten. Een aantal huishoudens in Linter werd toevallig uit het rijksregister gekozen om aan deze enquête deel te nemen. Deelname is verplicht op basis van het Koninklijk Besluit van 10 januari 1999.

De antwoorden op deze enquête zullen toelaten een volledig overzicht te hebben van belangrijke socio-economische kenmerken van de in België wonende bevolking, zoals de werkloosheidsgraad, de werkgelegenheidsgraad,... De kwaliteit van dit onderzoek steunt op de medewerking van de geselecteerde huishoudens. De gegeven antwoorden en gegevens zullen strikt vertrouwelijk en anoniem behandeld worden.

Binnenkort zullen de geselecteerde huishoudens uit Linter het bezoek van een afgevaardigde van de ADSEI, met een legitimatiekaart, krijgen (eventueel 's avonds of op een zaterdag). Hij/zij zal vragen stellen voornamelijk over de huidige of vroegere beroepsactiviteit van de leden van de huishoudens, hun opleiding, hun wekelijkse arbeidsduur, het al dan niet zoeken naar werk, enz. Bij afwezigheid zal de afgevaardigde een visitekaartje achterlaten waarin hij/zij een dag en een uur voorstelt om terug te komen. Als dit voorstel niet past, kan het geselecteerde huishouden in overleg een afspraak maken. Het telefoonnummer van de afgevaardigde staat op de kaart. Als het huishouden enkel uit gepensioneerden van 65 jaar of ouder bestaat, is het mogelijk dat de enquêteur opbelt en een beperkt aantal vragen over de vroegere beroepsactiviteit stelt.

De betrokken huishuidens werden reeds per brief op de hoogte gebracht. Voor bijkomende info kan men terecht op het gratis telefoonnummer 0800 92 502, van maandag tot en met vrijdag, telkens van 9.00 tot 12.00 uur en 14.00 tot 16.00 uur.