Gemeentebestuur steunt land- en tuinbouw

Het gemeentebestuur van Linter steekt de fruitsector in deze woelige tijden, als gevolg van de Russische boycot van Europees fruit en land- en tuinbouwproducten  een hart onder de riem.

Zo deelden deelden de burgemeester en schepenen appels uit aan de talrijk aanwezige ouders en grootouders, die kwamen supporteren voor de schoolkinderen, tijdens de jaarlijkse scholenveldloop.

In de week van maandag 30 september tot en met vrijdag 4 oktober, krijgen alle bezoekers aan het gemeentehuis gratis een appeltje voor de dorst.

Met deze symbolische acties willen we de fruitsector promoten en ondersteunen. Naast de promotie van onze streekproducten heeft dit ook nog een gezonde educatieve waarde.

Het gemeentebestuur roept Europa ook op om bijkomend budget vrij te maken om deze crisis aan te pakken in de land- en tuinbouw. Ook andere sectoren worden getroffen door de Russische boycot zoals varkensvlees, groenten en landbouwproducten. De Hagelandse burgemeesters zaten recent ook samen om maatregelen te bespreken met  een afvaardiging van de Europese Commissie.