Geslaagde Mehringreis

Tijdens het eerste weekend van mei 2008 organiseerde het Mehringcomité uit Linter voor de 19 de keer haar jaarlijkse 3-daagse busreis. Met twee bussen trok Linter naar haar verbroederingsgemeente Mehring aan de moezel in Duitsland. Op vrijdag 2 mei 2008 werd er in de voormiddag een bezoek gebracht aan het Parc des Topiaires in Durbuy. Dit is een nieuw park gelegen naast de Ourthe en heeft de grootste vormsnoeituin ter wereld. Na een middagmaal in Orval stond een bezoek aan de plaatselijke abdij op het programma. De ontvangst in Mehring was naar jaarlijkse gewoonte een terugzien van vrienden over alle grenzen heen. Op zaterdag 3 mei 2008 had het Mehringcomité voor de eerste keer een sociaal project ingelast in haar jaarlijkse reis. Er werd namelijk een bezoek gebracht aan Hofgut Serrig waar een rondleiding in de verschillende werkplaatsen de bezoekers laat kennis maken met het werk uitgevoerd door geestelijk en lichamelijk mindervaliden. Ook een ritje met de Feldbahn door het mooie landschap stond op het programma. De Feldbahn is een treintje dat in de 19 de eeuw gebruikt werd door de wijnboeren maar nu deel uit maakt van Hofgut Serrig.  De gemeente Serrig is vooral bekend als poort van de saarwijn; hier begint de wijnbouw richting Saarburg en Trier. In Mehring stond er ’s avonds een lekkere BBQ op het programma in het Schützenhaus am Wald.

Op zondag 4 mei 2008 stond natuurlijk het frühshoppen of wijnproeven centraal bij verschillende wijnboeren in Mehring. Na het middagmaal werd koers gezet naar Bad Münstereifel, de stad van heimatzanger Heino. De deelnemers aan de Mehringreis konden hier hun hartje ophalen met winkelen, een terrasje doen en natuurlijk een bezoek aan de prachtige binnenstad met in het midden het riviertje de Erft.
Deze prachtige reis werd afgesloten met een warm buffet in Heino’s Rathaus-Café. Daar stond de meegereisden nog een verrassing te wachten want Heino zelf was aanwezig om Linter te ontvangen.
Dankzij het prachtige weer en het aangeboden programma was dit weeral een geslaagde reis van het Mehringcomité uit Linter. Ook het bezoek aan het sociaal project Hofgut Serrig is door iedereen positief ontvangen. En nu op weg naar de 20 ste editie volgend jaar.