Gopress krantenarchief

Doorzoek thuis en in de bib gratis alle Vlaamse kranten en een aantal tijdschriften. De artikelen zijn beschikbaar vanaf twee dagen na publicatie. Voorwaarde is lid te zijn van onze bibliotheek! Dan kan je  gratis gebruik maken van het Krantenarchief.


Hoe werkt het?  

Meld je aan via Mijn Bibliotheek, de online toepassing voor al je bibliotheekactiviteiten. De eerste keer dat je Mijn Bibliotheek gebruikt, moet je je registreren.

Surf naar linter.bibliotheek.be en klik bovenaan rechts op de knop ‘Mijn Bibliotheek’.  Maak een profiel aan door op de knop ‘registreren’ te klikken en de gevraagde gegevens in te vullen. Eens geregistreerd, kan je in de toekomst aanmelden met je eigen gekozen gebruikersnaam en paswoord.

Ben je aangemeld? Klik in de linkerkolom op ‘Gopress Krantenarchief’ en krijg meteen toegang tot het krantenarchief van alle Vlaamse kranten en enkele tijdschriften.

Welke kranten en tijdschriften kan je raadplegen? De Standaard, De Morgen, Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, Krant van West-Vlaanderen, De Tijd, Knack, Trends, Klasse,…