Hagedorser voor hagen langer dan 50 meter

Eind juni werd de nieuwe hagendorser voor Vlaams-Brabant voorgesteld. Dat is een tractor die boeren en gemeenten goedkoop kunnen huren om moeilijk te knippen hagen te snoeien. De maaier werd aangekocht door het Agrobeheercentrum Eco Kwadraat. Zij lenen de machine uit aan boeren en gemeenten. 'Wij stellen heel fier onze nieuwe hagendorser voor die we hebben aangekocht voor Vlaams-Brabant. Een hagendorser is een heel grote haagscheermachine. Het is een tractor met een heggenslagmaaier. Die zorgt ervoor dat de haag mooi gesnoeid wordt zodat ziektes geen kans krijgen. In de fruitstreek is bacterievuur bijvoorbeeld een groot probleem. Maar door een zuivere snede kunnen planten minder snel besmet geraken', vertelt Bart Schoukens.

Landschapshagen onderhouden

Voor de sierhaag bij je thuis is deze hagendorser niet echt geschikt. 'Wij willen deze machine vooral gebruiken om moeilijk te snoeien hagen rond velden en weiden te onderhouden. Boeren, mensen met veel grond, kasteeleigenaars of gemeenten kunnen op ons een beroep doen. Normaal kosten zulke grote snoeiwerken veel geld. Maar wij willen dus voor een lage prijs elke haag die langer is dan 50 meter komen snoeien. Wij snoeien aan 0,50 euro per meter.'
Hagen zijn niet alleen mooi voor wandelaars en fietsers, ze zijn ook heel belangrijk om erosie tegen te gaan.

Neem contact op met hagendorser@werkers.be en bezorg volgende gegevens:

  • Contactgegevens
  • Ligging, lengte en hoogte van de haag
  • het jaar waarin de haag voor het laatst geschoren werd
  • de toegankelijkheid van het terrein (goed bereikbaar of niet)
  • de periode en frequentie waarin je de haag wenst laten te scheren.
  • Indicatieve prijzen op 1 juli 2019: hagen tot 1m 80 € 0.45/m (exclusief BTW), hagen van 1m 80- 2m40 € 0.56/m (exclusief BTW), hagen van 2m40 tot 3m 80 € 0.45/m (exclusief BTW)