Huldiging laureaten Wall of Fame

De nieuwe laureaten van de 'Linterse Wall of Fame' werden op maandag 05 januari om 18.00 uur door het schepencollege op het gemeentehuis gehuldigd. De ‘Linterse Wall of Fame’ is een verzameling van goudkleurige kaders met hierin inwoners die hun gemeente op regelmatige basis in een positief daglicht stellen of bekend maken tot (ver) buiten de gemeentegrenzen. Na de lovende woorden van de burgemeester gaf de band buurman een akoestisch optreden tijdens de receptie.

De laureaten waren:

Geert Verdickt

Geert Verdickt uit deelgemeente Melkwezer is de zanger van de Vlaamse band Buurman. Bij Buurman komen alle emoties aan bod: vreugde, melancholie, geluk, weemoed en ...  ontroering. Creativiteit typeert Geert, zowel op muzikaal als op professioneel vlak. In het dagelijkse leven is hij niet alleen zanger en tekstschrijver, maar bundelt hij als freelance videojournalist ook zijn talenten als cameraman, interviewer, monteur en tekstschrijver.

Jos Lux

Jarenlang zette Jos Lux zich als voorzitter van de werkgroep heemkunde in om het geschreven, het gesproken en het grafische erfgoed van onze gemeente te bewaren. Om dit werk aan een groot publiek kenbaar te maken werden in de loop der jaren meerdere tentoonstellingen georganiseerd en brochures & boeken uitgegeven. Jos was eveneens de stuwende kracht achter de jaarlijkse herdenking van het eerste Belgische militaire oorlogsslachtoffer in de Tweede Wereldoorlog.

Jorgen D'Hondt & Petra Van Mulders

Prof. dr. Jorgen D'Hondt en zijn partner dr.Petra Van Mulders uit Orsmaal zijn natuurkundigen aan de Vrije Universiteit van Brussel. Jorgen werd verkozen tot voorzitter van het CMS-experiment in CERN, de Europese onderzoeksorganisatie naar elementaire deeltjes. Petra neemt een leidinggevende positie in aan het CERN in Genève. Met hun onderzoeken willen ze inzicht krijgen in de meest fundamentele bouwstenen van het universum.

Huize Levenslust vzw

Huize Levenslust richt zich naar kinderen en jongeren, die zich in een problematische opvoedingssituatie bevinden. Huize Levenslust vangt hen op en begeleidt hen. Het is hun missie om de ontplooiingskansen van deze jongeren te vrijwaren en hun welzijn en gezondheid te bevorderen. Met hun werking willen ze een bijdrage leveren aan een zo volledig mogelijke integratie van deze specifieke groep minderjarigen in de maatschappij.