Infosessie e-ID: gratis kaartlezer

Op dinsdag 20 april organiseert het gemeentebestuur, in samenwerking met de Federale Overheidsdienst Financiën, om 19uur een informatiesessie over de vele toepassingen van de elektronische identiteitskaart (e-ID). Iedere deelnemer krijgt een kaartlezer ter waarde van € 15. Deelname is volledig gratis, maar je moet je vooraf wel inschrijven. Dat kan bij onze dienst informatica op het nummer 011 78 93 77 of door een mail te sturen naar info@linter.be

Wat je nog niet wist over de e-ID

“Op dit ogenblik heeft iedere inwoner van Linter, ouder dan 12 jaar, een elektronische identiteitskaart. Steeds meer burgers ontdekken met mondjesmaat de toepassingen en vooral de vele voordelen van zo’n kaart! We organiseren deze sessie om onze burgers te informeren over alle mogelijkheden van de e-ID”, zegt burgemeester Marc Wijnants. Tijdens de infoavond legt gastspreker Jan Viaene je uit hoe je je belastingsaangifte online kan doen via Tax-on-web & hoe je je persoonlijk elektronisch fiscaal dossier kan raadplegen op www.myminfin.be. Verder geeft hij nog veel meer geheimen prijs over de e-ID.

Gemeentelijk e-loket

De gemeente stelt die avond ook graag nogmaals het gemak van het eigen digitaal loket voor. “Het gebruik van het gemeentelijk e-loket zit stevig in de lift. Vorig jaar kwamen er tientallen aanvragen binnen. Met dit loket kan je van thuis uit attesten en uittreksels opvragen (zoals een bewijs van goed gedrag en zeden), je adres wijzigen, je huwelijksdatum reserveren, …  De kaartlezer is noodzakelijk bij het gebruik en toepassing van de elektronische identiteitskaart en dit vormt een beetje een struikelblok voor de meeste inwoners. Daarom krijgt iedere deelnemer zo’n elektronische identiteitskaartlezer (ter waarde van € 15) gratis mee naar huis. Toch de moeite?”, aldus Andy Vandevelde, schepen van e-government.

Infosessie e-ID

Dinsdag 20 april, 19 uur, Raadszaal gemeentehuis.

Gastspreker: Jan Viaene, medewerker kabinet KMO, administrateur C. Six.

Vooraf inschrijven (voor 13 april), gratis deelname en kaartlezer! Enkel voor inwoners van de gemeente Linter!