Inzameling zachte plastic (roze zak)

Vanaf dinsdag 9 januari 2018 haalt EcoWerf elke zes weken zachte plastics (zakjes, blisters, plastic potjes, klein speelgoed …) aan huis op in de roze zak met EcoWerf-logo. Door de roze zak aan huis in te zamelen, wil de gemeente Linter en EcoWerf de dienstverlening voor de inwoners verhogen.

De eerste huis-aan-huis inzameling van zachte plastics gaat in Linter door op dinsdag 9 januari 2018.

Ook op het recyclagepark zal je in 2018 nog steeds terecht kunnen met de roze zak en met harde plastics. Voor de inzameling van de blauwe pmd-zak verandert er niets.

Welke plastics mogen in de roze zak?

Alle 100% zuivere zachte plastics die geen plastic flessen en flacons zijn, zijn welkom. 

Wat kan?

Zakjes, draagtassen, blisters, (noppen)folies, kuipjes, vlootjes, (yoghurt)potjes, harde plastics kleiner dan een emmer van 10 liter, bloempotjes, plantentrays, speelgoed (zonder batterijen of elektronica) …

Wat kan niet?

Plastic flessen en flacons (pmd), verpakkingen van gevaarlijke stoffen (kga), piepschuim, (schuim)rubber, zwembandjes, zilverkleurige folies, pvc, touwen en netten …

De sorteerregels vind je op de afvalkalender van 2018 die eind december 2017 in de bus valt en op www.ecowerf.be.

Hoe bied ik mijn roze zak correct aan?

· Respecteer de sorteerregels.

· Gebruik een roze zak ‘zachte plastics’ met het logo van EcoWerf.

· Knoop de zak goed dicht en bied hem hanteerbaar aan.

· Hang niets aan de buitenkant.

· Plaats de zak goed zichtbaar tegen de straatkant, ten laatste om 07.00 uur ’s morgens.

Roze zakken die niet correct gesorteerd zijn of verkeerd aangeboden worden, krijgen een weigeringssticker en worden niet meegenomen. Goed sorteren is een absolute voorwaarde voor recyclage. Samen zorgen we er zo voor dat je zachte plastics verwerkt worden tot nieuwe grondstoffen voor tuinmeubelen, bloembakken, compostbakken en -vaten, tuinafscheidingen.

De roze zakken zijn te koop: aan het onthaal in het gemeentehuis, het OCMW en De Kruideniershoek in Neerlinter en het Total Tankstation in Orsmaal. Een rol van 10 roze zakken (van 60 liter) kost 2,5 euro.