Jouw eerste stap voor onze trage wegen

Infovergadering voor vrijwilligers voor de inventarisatie

Trage wegen zijn paden en weggetjes die voornamelijk gebruikt worden door niet-gemotoriseerde voertuigen. Het kunnen buurtwegen, voetwegen, kerkwegen, jaagpaden … zijn. Onze trage wegen brengen het landschap dichter bij de mensen. Ze doorsnijden het open landschap of geven een kijk achter de lintbebouwing. Ze zijn dus een uitstekend middel om verschillende ruimten op een veilige en aangename manier met elkaar te verbinden en te laten doorweven. Als extra troef herbergen de trage wegen meestal een hoge cultuurhistorische waarde.

Overtuigd van de meerwaarde van deze wegen werkt het gemeentebestuur van Linter samen met de provincie Vlaams-Brabant & participatie-expert Levuur, om met de lokale gebruikers, de betrokkenen en de belanghebbenden een lokaal herstel- en ontwikkelingsplan voor trage wegen op te maken. Om van start te kunnen gaan met de opmaak van dit actieplan is het echter nodig dat we een duidelijk overzicht krijgen van de bestaande toestand van het trage wegennetwerk in Linter. De bestaande trage wegen dienen dus geïnventariseerd te worden. Om van deze inventarisatie een succesvol verhaal te maken heeft het gemeentebestuur  nood aan een aantal enthousiaste vrijwilligers om op pad te gaan en de trage wegen van dichtbij te gaan bekijken.

Ben jij een actieve wandelaar die mee zijn schouders onder dit project wil zetten? Kom dan zeker langs op 4 maart 2015 om 16u in de raadzaal van het gemeentehuis (Helen-Bosstraat 43)! Samen met de provincie Vlaams-Brabant organiseert het gemeentebestuur dan een infoavond voor de vrijwilligers met de nodige praktische info. Om praktische redenen vragen we wel om vooraf even in te schrijven. Tot dan!

Voor meer informatie of om in te schrijven kan je steeds contact opnemen met : Katrien Bruyninckx op het nummer 011 78 93 58 of mailen naar katrien.bruyninckx@linter.be