Kabouters delen prijzen uit

Misschien heb jij ze ook aan het werk gezien, de kabouters die creatief omgaan met afval. Ze verschenen eind 2010 in het Kringloopnieuws, het informatiekrantje van EcoWerf. Onder de vorm van een wedstrijd kon je aanduiden of het afval dat ze gebruikten in de pmd-zak thuishoort of niet. Uit de juiste inzendingen werden tien winnaars geloot die elk een blitse drinkbus ontvangen. Het Kabouterspel vind je nu bovendien op de website van EcoWerf als een online game. Je sorteerkennis testen was nog nooit zo leuk!

Het Kabouterspel bestaat uit een tekening waarop te zien is hoe kabouters nuttig gebruik maken van verpakkingsafval: zo maken ze van een sardineblikje een bootje, een botervlootje benutten ze als hangmat… Wanneer je afval goed sorteert, kan ook jij het een tweede leven geven via recyclage. Het doel van het spel is aan te duiden of de dertig voorwerpen op de tekening in de pmd-zak thuishoren – en dus gerecycleerd worden – of niet.

EcoWerf ontving een 180-tal reacties op deze wedstrijd. Uit de juiste inzendingen werden tien gelukkigen geloot, zij zullen een herbruikbare drinkbus ontvangen. De winnaars komen uit volgende gemeenten: Bertem, Geetbets, Kortenaken, Leuven (3), Linter, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge en Tremelo.

Speel het Kabouterspel online!

Om de afvalberg zo klein mogelijk te maken, is het belangrijk zoveel mogelijk voorwerpen die men niet kan hergebruiken, te recycleren. Plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons zijn zeer geschikt voor recyclage. Voorwaarde is wel dat ze correct ingezameld worden en dat er zo weinig mogelijk ander afval in de pmd-zak terecht komt. Dit verstoort immers het recyclageproces. Wil jij graag testen hoe ver jouw sorteerkennis reikt? Het sorteerspel dat voor deze wedstrijd gebruikt werd, vind je onder de vorm van een online game terug op de website van EcoWerf (www.ecowerf.be). Je krijgt er anderhalve minuut de tijd om zoveel mogelijk voorwerpen bij de juiste afvalfractie onder te brengen. Na afloop wordt jouw score meegedeeld en lees je bij de foutieve keuzes waar het afval dan wel thuishoort. Test het spel snel uit! Wil je jouw sorteerkennis nog wat bijschaven? Neem dan zeker een kijkje op de website van Fost Plus: www.fostplus.be.