Kampioenenviering

Op vrijdagavond 1 oktober werden de Linterse kampioenen feestelijk gehuldigd voor hun sportieve prestaties van het afgelopen seizoen. Hieronder vindt u een overzicht van de laureaten:

Katrien Dirix (skeeleren): Op 15 mei behaalde zij een zilveren medaille op de 1500 meter,op de piste, in Oostende. Op 16 mei behaalde Katrien een gouden medaille op de 1000 meter, op de weg, in Hombeek. Katrien bevindt zich in de categorie miniemen en is 9 jaar.

Matthijs Matterne (volleybal):  In mei van dit jaar werd Matthijs Belgisch kampioen bij de kadetten. Hij speelt bij de Lizzards in Lubbeek.

De u13 van Sporting Heide Linter werden dit jaar kampioen in Brabantse gewestelijke reeks.

Leen Keyen (luchtpistool): Vorig jaar werd ze winnaar van de beker van Brabant, Beker van Vlaanderen en Belgisch kampioen bij de dames luchtpistool schieten. Daarna is ze in de nationale ploeg terechtgekomen. Begin dit jaar behaalde ze een vierde plaats op de pistoolnacht van Bemmel en was daarmee eerste dame. Nadien heeft ze de Benelux-cup geschoten waar ze 1 keer tweede en 1 keer eerste was.

Willy Goedhuys (duivensport): Willy werd algemeen kampioen van de halve fond in duivenmaatschappij “Vrij en Vooruit”Overhespen.

Berthy Gurny (boogschieten): Berthy werd kampioen liggende -en staande wip gewest Oost-Brabant 2009-2010.  Hij werd ook clubkampioen en koning francart(liga Tongeren) 2009-2010.

Robert Vandijk (wielertoeristen): Robert werd clubkampioen bij de wielertoeristen (dakwerken Crabbé).

De Dartsploeg Stamineepikkers 2 werden kampioen in de derde afdeling van TDU (Tiense Darts Unie) tijdens het seizoen 2009-2010.

Benny Beelen (biljart): Winnaar van de beker der gewestigen en tevens kampioen in het overbandstoten van de S.T.B.A. (St-Truidense biljartacademie)in het verbond Limburg. Benny is eveneens districtkampioen geweest van Haspengouw en ook clubkampioen in 2010.

De biljartclub Molenvrienden stootte ook een indrukwekkend palmares bij elkaar: kampioen Haspengouw duo’s, kampioen van Haspengouw c reeks, kampioen van Tienen oude gloriën lage reeks, kampioen in reeks 3a Haspengouw, kampioen in reeks 2a Haspengouw en ook lid van de ploeg die de B beker van Haspengouw wonnen.

Biljartclub Kapriolen had er ook een verdienstelijk jaar opzitten: nationaal kampioenschap NGB, kampioen duo’s lage reeks, kampioen zaterdag reeks eerste afdeling:KPL2 (Competitie VGTO).