Keukenafvalbakjes

Misschien composteer je zelf gft maar gruwel je bij het ledigen van je keukenbakje… Goed nieuws want, in het gemeentehuis kan je aan het onthaal geventileerde keukenafvalbakjes (€ 2,5/stuk) en bijbehorende composteerbare zakjes, inhoud van 8 liter, kopen(€ 3 voor een rol van 50 stuks).

Bijkomend kan je er ook terecht voor grote composteerbare zakken (€ 5 voor een rol van 10 stuks) die je in de 120-liter container voor gft kan hangen. Vóór elke lediging maak je de hoeken van de zak los en zet je de container op straat. De zak met gft wordt bij de lediging verwijderd en wat je overhoudt is een lege, propere gft-container!

De voordelen?

  • Het is een gemakkelijke, geurloze en hygiënische manier om je keukenafval in te zamelen. Een deel van het vocht van het keukenafval kan door het geventileerde afvalbakje verdampen waardoor het afval uitdroogt en er minder snel schimmelvorming optreedt.
  • Het systeem geeft minder kans op fruitvliegjes.
  • Het is een handig en proper systeem: eens het zakje vol is, gooi je het in de gft-container of in je compostvat of -bak. Omdat er geen rechtstreeks contact met het keukenafval is geweest, hoef je het bakje niet steeds schoon te maken. Ook je gft-container blijft zo heel wat schoner.