Kinderelfjes helpen kerstman: inzamelactie van speelgoed

Het is weer pakjestijd! En ook al doet de kerstman ieder jaar zijn uiterste best om voor ieder kind onder de kerstboom een pakje te voorzien, in de praktijk is dat niet altijd een evidente opdracht. Daarom lanceert het OCMW van Linter een inzamelactie voor speelgoed onder het motto ‘Kinderelfjes helpen de Kerstman’. Het initiatief kadert officieel binnen de ‘warmste week’ van radiozender Studio Brussel.

De armoedebarometer kleurt weer wat roder en dat terwijl vóór corona reeds veertien procent van de kinderen in Vlaanderen in armoede opgroeit. Voor velen van hen is de eindejaarsperiode geen vrolijke gelegenheid zoals dat eigenlijk hoort te zijn. En met alle coronamaatregelen die vandaag ook nog eens van kracht zijn, zijn extra warme initiatieven meer dan welkom. Onder het motto 'Kinderelfjes helpen de Kerstman' doen we daarom een oproep naar onze Linterse kinderen om de kerstman een handje te helpen, zodat er dit jaar voor ieder kind in onze gemeente toch een leuk pakje onder de kerstboom ligt.

Wat houdt deze actie in? Een van de pakjesmachines van de kerstman sputterde en liep helemaal vast.  Daarom roept de goedlachse kinderheld onze Linterse kinderen op om een leuk speeltje een nieuw leven te geven. Heb jij thuis nog een supertof speelgoed of spelletje liggen (leeftijd van 0 tot 16 jaar) dat je kan missen? Schenk het dan aan de Kerstman en maak er een ander kindje in onze gemeente gelukkig mee. Aangezien de kerstman het heel erg druk heeft om alle pakjes klaar te krijgen, vraagt hij om enkel intacte en volledige speeltjes binnen te brengen. De inzameling zal uiteraard coronaproof verlopen en alle speelgoed zal ontsmet worden alvorens het een nieuwe thuis krijgt.

‘Wat begon als een leuk idee, groeide uit tot een warm initiatief over de partijgrenzen heen’, aldus schepen van Welzijn Hilde Foriers en raadslid Bettina Sandermans, die samen de handen in elkaar slaan om dit initiatief vorm te geven. ‘We gaan allemaal door een moeilijke periode en dan doet elk warm gebaar dubbel zoveel deugd. In Linter zal voor alle kinderen een pakje onder de kerstboom liggen’. En hiermee flakkert de bekende vlam van ‘De Warmste Week’ dus ook in Linter.

Wie  graag een nieuw of gebruikt speelgoed of spelletje in goede staat wil schenken, mag dat op een van de volgende locaties binnenbrengen: in het gemeentehuis van Linter (Helen-Bosstraat 43) of in het OCMW-gebouw (Grote Steenweg 284) van 9u tot 16u of op afspraak: info@ocmw.linter.be. Het binnenbrengen van speelgoed kan nog tot en met maandag 21 december.