Laureaten Wall of Fame

Onze gemeente wil ook dit jaar graag inwoners eren die Linter op regelmatige basis in een positief daglicht stellen tot ver buiten de gemeentegrenzen. Het bestuur geeft deze inwoner als blijk van waardering een ereplaats in haar ‘Wall of Fame’. De laureaten van deze derde editie zijn:

Jozef Mellaerts & Suzanne Beelen

In 2011 werd in de wedstrijd 'Mijn Tuin, mijn Thuis' in Aarschot de tuin van de familie Mellaerts-Beelen uit Drieslinter verkozen tot de mooiste tuin van het Hageland. Sinds 2002 stellen zij ook ieder jaar in het kader van de open tuinen hun tuin open voor het publiek. Ze ontvangen er bezoekers tot ver buiten Linter. Het Open-Tuinenevenement is een jaarlijkse organisatie van de Landelijke Gilden.

Vrienden van ‘t Pleintje

Op een heerlijke zomeravond wordt er voorgesteld om een rondrit voor andersvaliden te organiseren, als deze kan samenvallen met Neerlinter-kermis en de opbrengst integraal aan goede doelen worden geschonken. Hier kent de vereniging “Vrienden van ’t Pleintje” haar start. Sinds 2005 vertrekt er in april een colonne vrachtwagens vanuit Neerlinter om twee uur later tientallen overgelukkige andersvaliden terug brengen. De heropleving van de kermis is een feit en ook de goede doelen ontvangen jaarlijks een mooi bedrag. Het bestuur schrijft het grote succes van de truckerstocht toe aan de immense solidariteit waarop zij jaarlijks kan rekenen.

Louis Ramaekers

Louis Ramaekers is mede-oprichter, 26 januari 1990, en reeds 22 jaar bestuurslid van het Mehringcomité. Hij is gedurende jaren de stuwende kracht geweest, zowel voor het organiseren van de jaarlijkse driedaagse reis naar Mehring, als bij de Linterse Spelen en de wijnproeverijen. Louis was eveneens actief als penningmeester in diverse verenigingen.

Vico Cockx

Vico Cockx uit de deelgemeente Overhespen en Koen Guilmet sloegen er deze zomer in om tien afleveringen op rij van ‘De premiejagers’ te winnen. In deze populaire televisiequiz moeten de duo's na sommige vragen een premie oplossen. Vico en Koen zijn nu de nieuwe recordhouders van 'De premiejagers'.

Tom Soetaers

Tom Soetaers uit Wommersom werd op jonge leeftijd bij voetbalclub White Star Wommersom ontdekt door scouts van RSC Anderlecht. Soetaers doorliep er de jeugdopleiding en debuteerde op 18-jarige leeftijd in het eerste elftal. Tom kende een succesvolle loopbaan als profvoetballer bij Anderlecht, Roda JC, Ajax Amsterdam, RC Genk, KV Kortrijk en KV Mechelen.Tom trok ook dertien keer het shirt van de nationale elf aan.