Laureaten 'Wall of Fame'

De ‘Linterse Wall of Fame’ is een verzameling van goudkleurige kaders met hierin inwoners die hun gemeente op regelmatige basis in een positief daglicht stellen of bekend maken tot (ver) buiten de gemeentegrenzen. Deze kaders hangen in de gang naar de raadzaal en betekenen een meerwaarde voor de bezoekers van ons gemeentehuis. Dit jaar worden Mia Mahy, Alain Vandergeten en Jef Follet & Greet Lefever aan deze eremuur toegevoegd.

Mia Mahy uit de deelgemeente Wommersom won op vrijdag 2 december 2011 in het Australische Sydney de Humanitarian Award. Samen met haar man Danny Reviers zet ze zich al jaren vrijwillig in voor de groei en ontwikkeling van de Belgische ALS Liga. De ontvangers van de Humanitarian Award van dit jaar hebben zich gedurende vele jaren ingezet voor de groei en ontwikkeling van de Belgische ALS Liga. Het is hun focus geweest om de levenskwaliteit te verhogen van mensen met ALS in België door het aanbieden van diensten en ondersteuning. Amyotrofe Lateraal Sclerose (ALS) is een neuromusculaire aandoening, oftewel een zenuw-spierziekte. Zij begrijpen dat het voorzien van opleidingen voor medische staf en mensen die betrokken zijn bij de verzorging en ondersteuning van mensen met ALS tot betere resultaten zal leiden.

Alain Vandergeten uit de deelgemeente Drieslinter doet  aan modelbouw. Als medestichter van het PAJ-Modelbouw collectief vormt hij met wisselende projecten een vaste waarde op Europese tentoonstellingen. Samen brengen ze modelbouw, maquettebouw en Militaria met een hoog afwerkniveau en ligt de nadruk vooral op de sfeerschepping. Hiervoor werd steeds gebruik gemaakt van verschillende modelbouwtechnieken, waarbij vrij snel bleek dat "kant - en klaar"-producten niet steeds voorradig zijn in de winkels.

In 2013 zal Alain ook de bezoekers van het derde regiment Lansiers museum in Orsmaal gidsen.

Jef Follet & Greet Lefever uit de deelgemeente Overhespen nodigen jaarlijks hun vrienden en familie uit voor hun ‘Bloesemtocht’. Tijdens deze tocht tonen ze de  schoonheid van de bloesems en de natuur aan mensen van hier en veraf. De opbrengst van de tocht schenken ze aan  de vzw Stortkinderen. Deze vereniging helpt bij de opvang van Cambodjaanse stortkinderen.  Voordien moesten de kinderen overleven op vuilnisbelten.