Laureaten Wall of Fame

De uitreiking en de huldiging van de winnaars van de Wall of Fame, door het schepencollege van Linter, vond dit jaar op maandag 30 december om 18u30 plaats in het gemeentehuis van Linter. De laureaten waren:

Inge Dehenin

Inge Dehenin uit de deelgemeente Drieslinter doet aan fotografie. Samen met het sociaal-artistiek atelier De FactorY, Wisper en 30 CC werkt ze aan een uniek project rond vrede getiteld ‘12 months of peace’. Elke maand plaatst Inge een portret online van een artiest die zijn of haar boodschap voor de vrede brengt. Op 21  september 2014 worden de werken geveild.

Fanfare Vreugdegalm

Jaarlijks organiseert de Koninklijke Fanfare Vreugdegalm verschillende concerten waarin ze met een zeer gevarieerd programma uitpakken. In 2006 werden ze Nationaal Kampioen in uitmuntendheid, als beste fanfare van België. Anno 2010 bekrachtigden ze hun kunnen en werden ze  Kampioen van Vlaams-Brabant in de afdeling uitmuntendheid o.l.v. Hans Wuestenberg. In 2015 zal de fanfare 70 jaar bestaan.

Mimmo Di Reda & Sabrina Pijpops

Mimmo Di Reda van het Linterse restaurant Villa Torre is opgenomen als Compagnon de la Toque Blanche in de Orde der Meesterkoks. Voor de chef en zijn echtgenote Sabrina Pijpops is dit een bekroning voor 19 jaar  restaurantuitbating. In restaurant Villa Torre kunt u heerlijke Franse en Italiaanse specialiteiten ontdekken. Aan het fornuis worden de gerechten tot ware culinaire hoogstandjes omgetoverd.

René Strouven & Ann Pans

René Strouven, geflankeerd door zijn hofdame Ann Pans, uit Neerlinter werd dit jaar aangesteld als Prins Carnaval  van Vlaams-Brabant. Hij is ook voorzitter van de  carnavalsclub JATienen. De vereniging JATienen ijvert al jaren voor veilig vervoer en brengt op oudejaarsavond tal van mensen veilig naar huis met de wagen. Al vierend  dragen ze de naam van Linter op een positieve manier uit.

Georges Roumieux

Georges Roumieux uit de deelgemeente Orsmaal zette  zich decennialang in voor de Linterse cultuurwereld. Activiteiten en initiatieven waar hij talloze malen zijn schouders ondergezet heeft zijn: de kunsttentoonstellingen van de culturele kring/cultuurraad, de herdenkingen van  de Slag van Orsmaal, het jaarlijkse paaseierenrapen in zijn tuin, het zangkoor, …  Georges ís een heus monument.