Laureaten Wall of Fame

De ‘Linterse Wall of Fame’ is een verzameling van goudkleurige kaders met hierin inwoners die hun gemeente op regelmatige basis in een positief daglicht stellen of bekend maken tot (ver) buiten de gemeentegrenzen. Deze kaders hangen in de gang naar de raadzaal en betekenen een meerwaarde voor de bezoekers van het gemeentehuis. Dit jaar werden Louis Lambert & Leona Dewil en de jeugdcoördinatoren van de Linterse voetbalploegen aan deze eremuur toegevoegd.

Louis Lambert & Leona Dewil wonen in de deelgemeente Wommersom. Na een arbeidsongeval van Louis bouwde hij samen met zijn vrouw Leona in hun tuin een Lourdesgrot. Het was een gedane belofte aan de Heilige Maagd Maria van op zijn ziektebed. Ondertussen krijgt de grootste Lourdesgrot van het Hageland jaarlijks ongeveer drieduizend bezoekers over de vloer. ’Veel mensen,’ zegt Leona, ‘ komen jaarlijks opnieuw. Ze bidden op de banken voor de grot of rusten bij slecht weer in de pergola.’ Hun eigen bedevaartsoord is een heuse trekpleister geworden en is gekend tot ver buiten de gemeentegrenzen.

Carlo Bruyninckx, Ilse Van Brusselen, Agna Schoeters en Marc Vanlaeken zijn jeugdcoördinatoren bij KSV Drieslinter, Sporting Heide Linter en WS Wommersom. Als jeugdcoördinatoren zijn ze het aanspreekpunt voor trainers en ouders van de jongeren met betrekking tot de organisatie van wedstrijden op het veld en de nevenactiviteiten. Steeds zetten zij zich belangeloos in voor de jeugd. ‘We genieten zelf bij zoveel spelplezier van onze jeugdige spelers,’ klinkt het haast in koor.