LICHT is op zoek naar gemotiveerde burgers !

Samen met de provincie en het Klimaatnetwerk Vlaams-Brabant startte de stad Zoutleeuw LICHT Zoutleeuw op om samen met burgers hernieuwbare energie in Zoutleeuw op de kaart te zetten. Ook de gemeenten Geetbets, Kortenaken en Linter willen hun inwoners de kans geven te participeren aan het project (Licht Tussen Gete en Velpe, TGV). Onder de vleugels van dit initiatief starten burgers nieuwe energieprojecten op die ofwel het aandeel hernieuwbare energie doen toenemen ofwel de energieconsumptie doen verlagen. De financiering van deze projecten gebeurt via rechtstreekse burgerparticipatie. Zo mondt LICHT TGV op termijn misschien wel uit in een volwaardige energiecoöperatie.

Als beginnend burgerinitiatief wordt LICHT TGV professioneel begeleid door De Kringwinkel Hageland, Ecolife en Ecopower. De gemeenten faciliteren de groep hierbij maximaal door relevante informatie te verzamelen, logistieke kwesties te organiseren en zich te ontfermen over de communicatie.

Doe mee!

Sluit aan bij LICHT TGV en begin mee energieprojecten op te starten. Je hoeft hiervoor geen ‘techneut’ te zijn. Ook mensen met financiële kennis, ervaren communicators, enthousiaste verkopers en harde werkers zijn nodig in de groep.

Waar mag je je aan verwachten? De LICHT groep komt vijf keer samen onder begeleiding van Ecolife en/of Ecopower. Afhankelijk van het tempo van de groep zal er tussendoor opvolging nodig zijn. Dit wordt in onderling overleg afgesproken.

De volgende vergadering over LICHT TGV gaat door op maandag 9 december 2019 om 19u30. Je kunt vrijblijvend komen luisteren.

Praktisch
Tijdstip: 9 december 2019
Locatie: Administratief Centrum Aen Den Hoorn, Aen den Hoorn 1 - Zoutleeuw

Tijd: 19u30