Linter start met boodschappendienst voor risicogroepen en roept vrijwilligers op om zwakkeren te helpen

Na overleg met meerdere huisartsen uit Linter willen de gemeente Linter en het OCMW een boodschappendienst voor de aankoop van levensmiddelen en aankopen bij de apotheek organiseren voor de ouderen en andere personen die een verhoogd risico lopen.

Binnen het OCMW zetten wij een callcenter op waar mensen die zelf niet meer kunnen gaan winkelen terecht kunnen om hierbij hulp te vragen.

Wij stellen een aantal personeelsleden vrij om voor deze kwetsbaren boodschappen te doen.

Het callcenter is bereikbaar op weekdagen van 9 tot 16 uur op het nummer 011 88 86 60 of stuur een mailtje naar socialedienst@ocmw.linter.be 

Het callcenter noteert uw gegevens en zorgt ervoor dat een medewerker voor u noodzakelijke inkopen kan gaan doen bij onze lokale handelaars.

Uiteraard dient hierbij steeds rekening gehouden te worden met de richtlijnen, hygiënische voorschriften en de voorzorgsmaatregelen.

Direct contact is niet toegelaten. Respecteer steeds een afstand van minstens 1 meter wanneer u contact heeft. Iedereen dient een strikte handhygiëne toe te passen.

Hoe kunnen we elkaar en zwakkeren helpen?

De nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een grote impact op veel mensen. Zeker voor personen uit de risicogroepen, onder andere ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem, is de impact groot. Tijdens de komende periode zijn ongetwijfeld heel wat mensen bang, onzeker en alleen.

We nodigen daarom verenigingen en vrijwilligers uit om hulp te bieden aan wie ziek is of tot een risicogroep behoort en eenzaam is.

Dat kan op een veilige manier door inkopen of telefonisch een babbel te doen.

Als je iemand kent in je buurt, in je omgeving, in je straat die behoort tot één van de risicogroepen, kan jij het verschil maken.

Uiteraard hou je hierbij steeds rekening met de hygiënische voorschriften en voorzorgsmaatregelen. Het is uitgesloten dat mensen met ziektesymptomen deze diensten aan de kwetsbare leveren.

De Vlaamse Overheid zorgt ervoor dat je, als je vrijwilligt in dit verband, verzekerd bent. Info: www.vlaanderenvrijwilligt.be