Linterse openbedrijven dagen

Op zaterdag 27 & zondag 28 september organiseert de Middenstandsraad de Linterse openbedrijven dagen. In dit weekend stellen niet minder dan 26 Linterse bedrijven, handelszaken en vrije beroepen hun deuren wagenwijd open voor het grote publiek. Huisbrouwerij Lestedröppel lanceert die dag, in samenwerking met de Heemkundige kring en het gemeentebestuur, het allereerste streekproduct van Linter: De Walsberger.

De Linterse openbedrijvendagen beloven een voltreffer te worden! Het publiek kan op een grote variatie en uitgebreid aanbod rekenen: zowat alle takken van de plaatselijke nijverheid werken mee: van cafébaas tot biersteker, wijnhandelaar,bakker, garagist, fotograaf, landbouwwerktuigen, electro, ijssalon en noem maar op. Kortom, de ideale manier om ook eens achter de schermen van heel wat ambachten mee te kijken. Het gemeentehuis van Linter zet enkel op zondag (van 13u30 tot 18u) zijn deuren open.

De huisbrouwerij Lestedröppel neemt ook deel aan dit weekend en lanceert gelijktijdig het overheerlijke donkerbruine bier. Gezien de gemeente Linter zijn inwoners, gasten en toeristen geen streekproduct kon aanbieden werd er contact opgenomen met de Linterse Huisbrouwerij Lestedröppel (in 1999 gesticht door Andre Deroye, Eddy Cresens en Rudi Ramaekers) om de piste van een eigen bier te onderzoeken. De Heemkundige Kring zocht op haar beurt naar een gepaste naam voor dit eerste streekproduct en belandde al snel in Walsbergen. Dit, centraal in Linter gelegen, unieke domein, met zijn Alvermannen als inwoners, kent immers een rijke en interessante geschiedenis. En zo, werd de Walsberger geboren. Op deze manier willen ze samen de verloren gegane, maar zeker niet vergeten, rijke brouwtraditie van de gemeente Linter eren (en terug in stand houden)!

Bezoekers van de Linterse openbedrijvendagen die zes deelnemende handelaars aandoen, krijgen een gratis Walsberger aangeboden in de gelegenheidszaal achter het Gildehuis (Helen-Bosstraat 71b). Deze promotie geldt enkel tijdens de duurtijd van de activiteiten van de openbedrijven dagen.