Mestbank gaat de boer op: begeleiding op maat

Bij de start van het nieuwe bemestingsseizoen wil de Mestbank land- en tuinbouwers bijstaan in hun dagelijkse mestmanagement. Dat gebeurt op verschillende manieren: zitdagen, praktijksessies over de rekenprogramma’s, persoonlijk advies en individuele begeleiding. Iedere land- of tuinbouwer kan bij de Mestbank terecht.

Zitdagen

Op de zitdagen kunnen land- en tuinbouwers ook vrijblijvend langskomen met vragen over hun ingevulde Mestbankaangifte. De aangifte kan dan ook meteen ingediend worden. Wie derogatie wil aanvragen, kan ook op deze zitdagen terecht om zijn aanvraag online te doen. Hiervoor volstaat het om een elektronische identiteitskaart (met pincode!) of een token (lettercode) van de overheid mee te brengen.

Daarnaast helpen de medewerkers van de Mestbank de land- en tuinbouwers met een prognose van de mestbalans voor 2010 en geven ze de nodige ondersteuning bij de planning van de bemesting.

Natuurlijk kunnen ook andere vragen en thema’s aan bod komen op deze zitdagen.  Wie wil, kan ook een afspraak maken voor verdere individuele begeleiding. De zitdagen zijn vrij toegankelijk, een afspraak maken mag, maar hoeft niet.

Zitdag 4 februari

Zitdag 11 februari