Met belgerinkel naar de winkel

Onze gemeente neemt dit jaar deel aan de actie ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’. Dit is een fietspromotiecampagne in samenwerking met de Bond Beter Leefmilieu, UNIZO, CM en de Fietsersbond.

De campagne start op zaterdag 16 mei en loopt tot zaterdag 20 juni 2009. Bedoeling van de campagne is mensen stimuleren om voor de korte ritjes naar de plaatselijke winkel de auto te laten staan en de fiets uit te proberen.

Wie deelneemt aan de campagne maakt kans op een modieuze fiets met fietstas. Bij maar liefst 27 lokale handelaars verspreid over gans de gemeente kan men deelnemen.

Het gemeentebestuur is zeer tevreden dat zoveel handelaars deze actie ondersteunen en zo bijdragen tot het promoten van de fiets. Mobiliteit heeft een belangrijke functie in onze samenleving. Al te vaak gebruiken we de wagen, ook voor zeer korte verplaatsingen. Vaker fietsen is een natuurvriendelijker alternatief en is ook nog eens goed voor de gezondheid. Met deze actie kunnen we uiteraard niet de wereld veranderen, maar wij zijn er van overtuigd dat het een signaal en een stimulans kan zijn om vaker de fiets te gebruiken.

De lijst van deelnemende handelaars is terug te vinden op www.belgerinkel.be/linter .

Hoe gaat het in zijn werk? Bij de deelnemende handelaars, die herkenbaar zijn aan de Belgerinkel-affiche, krijg je een spaarkaart aangeboden. Telkens je met de fiets gaat winkelen krijg je een klever op deze kaart. Met deze kaart kan je sparen voor een unieke fietstas ontworpen door de bekende modeontwerper Walter Van Beirendonck. Met een volle spaarkaart kan je deze designer-fietstas bestellen mits het betalen van een kleine opslag. Bovendien neemt men ook deel aan de Belgrinkel-tombola. Op het einde van de campagne zal onder de klanten die deelgenomen hebben aan deze actie een Belgerinkel-fiets worden verloot. Het betreft een kwalitatieve en modieuze fiets met fietstas.