Missverkiezing op bierfeesten

De Walsberger bierfeesten, die voor de zesde maal worden georganiseerd, vinden plaats op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus in de evenementenhal Deroye aan de Helen-Bosstraat in Orsmaal. Op het programma van de feesten staan twee nieuwigheden: een nieuw streekbier en de verkiezing van Miss Walsberger 2015.

Na de Walsberger Dubbel en de Walsberger Blond van de brouwerij Lestedröppel, komt nu ook de Walsberger Tripel op de markt. Het nieuwe bier, met een alcoholgehalte van 8,5%, is een Tripel van hoge gisting. De combinatie van drie fijne hopsoorten geeft een opmerkelijk licht en kruidig aroma. De Tripel is stroblond van kleur.

Op vrijdagavond 21 augustus wordt de winnares van de Miss Walsberger verkiezing bekend gemaakt. De kandidaten werden een tiental weken vakkundig begeleid en opgeleid door tal van medewerkers. Hiervoor deed de organisatie een beroep op Kim Delmot, die al veel ervaring heeft in de Misswereld. Ook Marcel Ladang werd ingeschakeld, die vijftien jaar lang Miss STVV organiseerde. Op 22 augustus is er een dansavond met Yves Segers en op zondag is het familiedag.