Nieuwe openingsuren onthaal politie

De politie wil de burgers beter dienen door de beschikbare personeelscapaciteit anders én beter aan te wenden. Voorheen was het politiecommissariaat in Landen drie avonden per week vrij toegankelijk tot 20 uur. Voor Linter en Zoutleeuw was dit één avond per week. Van deze avondpermanentie werd echter weinig gebruik gemaakt: de statistieken noteren één of twee bezoekers per avond. In de praktijk betekende dit zelfs dat tijdens de ene avonddienst niemand opdaagde terwijl, op een andere avond, bezoekers dan weer lang moesten wachten. Met de bestaande onthaalregeling, gespreid over Landen, Linter en Zoutleeuw, stelden we daarenboven vast dat de wijkcommissariaten van Linter en Zoutleeuw, tijdens de bureeluren, bijna geen bezoek kregen terwijl men in het hoofdcommissariaat te Landen voor een gesloten deur stond of doorverwezen moest worden naar één van deze eersten.

Dit moest dus beter.

Tijdens de bureeluren (nieuwe regeling)

LANDEN

Om de burger beter te dienen zal uw lokale politie vanaf september  in het hoofdcommissariaat te Landen, Populierendreef 2, alle dagen toegankelijk zijn, waarvan telkens 4 uur op afspraak. Lange wachttijden hoeven zodoende niet meer indien u dit wenst. U kan een afspraak maken via onze website www.lokalepolitie.be/5390 of via het telefoonnummer 011/884 884. In de onderstaande tabel leest u bovendien dat iedere periode “Afspraak” steeds gevolgd wordt door een vrije toegang. De bedoeling is dat we u toch verder kunnen en willen helpen mocht u niet in de mogelijkheid geweest zijn om een afspraak te maken.

LINTER & ZOUTLEEUW

In de wijkkantoren van Linter en Zoutleeuw kan u steeds terecht op afspraak.  Het volstaat om even in te bellen op het telefoonnummer dat u onderaan leest en we proberen u naar best vermogen te helpen.

Buiten de bureeluren (nieuwe regeling)

Buiten de bureeluren kan u niettemin nog steeds één avond per week terecht hetzij in Landen, hetzij in Linter of in Zoutleeuw. We willen daarbij zeker denken aan diegenen die, na hun dagtaak, nog bij ons terecht moeten.

Dringend

En tenslotte willen we zeker nog eens in herinnering brengen dat, indien u ons dringend nodig heeft, wij er voor u 7 dagen op 7, de klok rond zijn. Voor deze dringende oproepen kan u steeds terecht op het nummer 101. Hierna vindt u alles in een gemakkelijk overzicht.