Nieuwe wagen voor OCMW

Op maandagnamiddag 2 mei 2011 werden de sleutels van de nieuwe wagen voor de bedeling van de warme maaltijden overhandigd aan het Linterse OCMW. Deze nieuwe wagen vervangt het voertuig dat in dienst was sinds 1999 en dringend aan vervanging toe was. Ook de warmtekast in de wagen werd na 24 jaar vervangen. De wagen is speciaal uitgerust zodat de maaltijden warm blijven tijdens de bedelingsronden. “De temperatuur wordt voor minstens twee uur behouden via de speciale installatie waarin de maaltijden vervoerd worden. Daarnaast is er een gescheiden compartiment voor de zogenaamde koude keuken. Deze wagens voldoen dan ook aan de strenge voorschriften op het gebied van de voedselveiligheid”, vertelt voorzitter Herman Lenaerts.

Momenteel worden dagelijks tussen 35 en 45 maaltijden aan huis besteld. De klanten zijn voornamelijk alleenstaande senioren. De maaltijden worden bereid in de grootkeuken van het WZC De Vesten van het OCMW Zoutleeuw waar Linter al jaren een overeenkomst mee heeft.  De totale investering (wagen, warmtekast en koelkast) bedraagt ongeveer 29.000 euro (BTW incl.). Dit is best te verantwoorden: “Warme maaltijden bedelen is een belangrijke doelstelling voor ons OCMW. Samen met onze poetsdienst proberen we de residentiële opvang zolang mogelijk uit te stellen. Vergeet niet dat Linter met een overwegend grijze bevolking kampt''. Een gezond en evenwichtig voedingspatroon is aldus een belangrijk element in het verouderingsproces.

Meer informatie:

Voor aanvragen of meer info kan je steeds terecht op de sociale dienst van het OCMW Linter, Grote Steenweg 284 te 3350 Linter – info@ocmw.linter.be
tel. 011/88 8 6 60