Okra-Neerlinter heeft wind in de zeilen

Vorige dinsdag hielden de 55-plussers van Okra-Neerlinter hun traditionele nieuwjaarsreceptie in het Parochiecentrum. Bij deze gelegenheid stelde het bestuur het jaarverslag over 2010 en het programma voor het nieuwe werkjaar aan de leden voor. Het bestuur was verheugd te kunnen melden dat het ledenaantal het afgelopen jaar met meer dan 25 % was gestegen en thans 130 bedraagt. Ook het aantal georganiseerde activiteiten kende een flinke stijging. In 2010 vonden maar liefst 86 activiteiten plaats. Volgens het bestuur is het ruime aanbod en de verscheidenheid aan activiteiten ongetwijfeld de belangrijkste factor in de aantrekkingskracht van de vereniging. Bij Okra-Neerlinter kunnen de 55-plussers o.m. terecht voor wandelingen (korte en lange afstanden), petanque, begeleide uitstappen, voordrachten, kaarten en kienen en natuurlijk ook voor af en toe een feestmaal.

Op dinsdag 1 februari start de vereniging bovendien met een nieuw spel: het kubbspel .Dit ploegspel is afkomstig uit Zweden. Het kan door iedereen, zowel jong als oud en zowel mannen als vrouwen, worden gespeeld .Zoals petanque is het een werpspel maar dan met een soort houten kegels. Het voordeel van dit spel is dat het gemakkelijk binnen kan worden gespeeld omdat het speelveld slechts 5 m op 8 m groot moet zijn. Bijgevolg is het zeer geschikt om in de winter te spelen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd het door enkele leden reeds uitgetest.

Uit de verslaggeving over de financiële toestand bleek ten slotte ook dat de vereniging door haar zuinig beleid de balans tussen inkomsten en uitgaven goed in evenwicht weet te houden.