OKRA Neerlinter restaureert dorpskapelletje

Okra-trefpunt 55+ van Neerlinter organiseerde tijdens de maand mei opnieuw een kapelletjeswandeling. Tijdens deze wandeling werden een tiental dorps- en veldkapelletjes bezocht. Bovendien hadden de deelnemers aan de wandeling ook de gelegenheid om bij vier inwoners privé-kapelletjes in hun tuin te mogen gaan bewonderen. Echte kunstwerkjes die duidelijk de liefde en de devotie uitstralen, waarmee ze werden gebouwd. Bij twee van deze kapelletjes werd door een allochtoon meisje een sfeerscheppende bezinningstekst voorgelezen. 

Voor de kapelletjes waarvoor de organisatoren de ontstaansgeschiedenis hadden kunnen opsporen, werd deze bij elk kapelletje telkens in het kort verteld. In het bijzonder werd stilgestaan bij het kapelletje op de hoek van de Droogstraat en de Kwadeplasstraat. Dit kapelletje, dat bij de wandeling van vorig jaar nog in een zeer erbarmelijke toestand verkeerde, was nu op initiatief van Okra-Neerlinter volledig opgeknapt en mooi versierd. Hiervoor kon niet alleen gerekend worden op de inzet van enkele enthousiaste Okra-leden, maar ook op de bereidwillige hulp van een aantal buurtbewoners.   

Okra-Neerlinter meent met de realisatie van dit kleine restauratieproject op zichtbare en duurzame wijze te hebben bijgedragen in het bevorderen van de sociale contacten en het veraangenamen van de omgeving en dit zowel voor de bewoners van de wijk als voor de wandelaars die de bewegwijzerde ‘Linterse wandeling’ volgen.