Onderhoudswerken N3- extra toezicht

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf maandag 22 augustus 2016 onderhoudswerken uit op de Sint-Truidensesteenweg (N3) in Linter. De werken worden uitgevoerd ter hoogte van het kruispunt met de Overhespenstraat (N279). Het kruispunt krijgt een nieuwe asfaltlaag over een afstand van 500 meter (250 meter aan elke zijde). Ook een deel van de Overhespestraat behoort tot de werfzone.

Over de volledige breedte van de rijweg wordt eerst het bestaande asfalt afgefreesd, waarna een nieuwe toplaag wordt aangebracht. Door de vernieuwing van het asfalt zal het rijcomfort aanzienlijk verbeteren en de geluidshinder verminderen voor de omwonenden. Om de hinder voor het verkeer te beperken, worden de werken ‘s avonds (vanaf 20u) en ‘s nachts uitgevoerd. De werkzaamheden zullen in totaal vijf avonden en nachten in beslag nemen.

Maatregelen voor het verkeer

Tussen 20u en 6u wordt de Sint-Truidensesteenweg (N3) 6u onderbroken voor het verkeer ter hoogte van de werkzone. Het verkeer tussen Tienen en Sint-Truiden moet in beide richtingen een omleiding volgen via de Invalsweg (N29), E40 (nr. 25 en nr. 28), Hannuitsesteenweg (N80) en Steenweg op Sint-Truiden (N80). Ook voor het lokale verkeer in de omliggende gemeenten worden de nodige omleidingen aangeduid.

Extra toezicht

De politie zal extra toezien dat de omleiding (gedurende 5 dagen) N3 strikt gevolgd wordt. Bijkomende patrouilles worden ingezet. Wie verkavelingswegen en wegen met enkel toegestaan plaatselijk verkeer neemt, riskeert sancties. Bijkomende zijn nadar hekken geplaatst met verkeersbord C3 (uitgezonderd plaatselijk verkeer) op het rechter rijvak in oa.  de Galgenweg, Nieuwstraat, Korte Weg , Langstraat, Boomgaardstraat