Ontbijtinfosessie borstkankeropsporing

Begin februari 2016 komt de MAMMOBIEL naar Linter. Alle vrouwen tussen 50 en 69 jaar – die tot de doelgroep behoren - worden dan uitgenodigd om zich gratis te laten onderzoeken op borstkanker. Met een mammografie kunnen specialisten borstkanker in een vroeg stadium ontdekken. Dit zorgt voor minder ingrijpende behandelingen en doet de sterfte door borstkanker dalen.

In 2012-2013 gingen 54% van de vrouwen uit Linter in op de uitnodiging. Dat is te weinig, we streven naar 75%.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat Linter dit cijfer bereikt. We vragen jouw medewerking om vrouwen correct te informeren en te motiveren tot deelname.

Daarom nodigen het LUCK, Logo Oost-Brabant en het gemeentebestuur van Linter jou uit voor een informatiesessie met ontbijt. Tijdens deze bijeenkomst informeert prof. dr. Van  Limbergen jou helemaal over het hoe en waarom én de kwaliteit van dit bevolkingsonderzoek. Naast het bevolkingsonderzoek naar borstkanker, zal hij ook kort ingaan op de bevolkingsonderzoeken naar baarmoederhals- en dikkedarmkanker. Zo ben je helemaal up-to-date en kan je correct ingaan op vragen of bezorgdheden van mensen uit je omgeving.

Wanneer            Zaterdag 16 januari 2016 van 9.30u tot 11.30u
Waar                    Raadzaal gemeentehuis Linter
Spreker               Prof. dr. Erik Van Limbergen
                               Radiotherapeut, oncoloog UZ Gasthuisberg en diensthoofd van het LUCK
Bevestigen
       Vóór 9 januari via onthaal@linter.be
                            011/78.91.30.

Meer info over de bevolkingsonderzoeken vind je op www.bevolkingsonderzoek.be of via 0800 60 160 of kanker@bevolkingsonderzoek.be.