Open Tuinen Weekend

Al voor de tiende keer laat de familie Mellaerts-Beelen kijklustigen, in het kader van 'Open Tuinen', hun (sier)tuin in de Kiezelstraat bezichtigen en bewonderen. Tijdens ‘Open Tuinen’, georganiseerd door de Landelijke Gilden, worden 244 bijzondere tuinen opengesteld voor de tuinliefhebber. Maar dit jaar zijn er nog meer Linterse tuinen te bewonderen!

De tuin van de familie Allard- Liesenborgh is een informele karaktertuin waar verschillende elementen aan bod komen; hardheid door stenen, sterkte door bomen, zwakte door gebogen lijnen. Bloemen en planten zorgen voor fijngevoeligheid, kleuren en water brengen rust. Speelse elementen maken de tuin kindvriendelijk en de weide met paarden legt een link naar de natuur.

Adres: Grote Steenweg 434, 3350 LINTER (Drieslinter)

De familie Puyneers-Cooremans laat je graag kennismaken met hun tuin met vaste planten en klein blijvende bomen, rozen, lelies, Hibiscus, schermhortensia, heesters, Rhododendron, Buxus en lavendel. Er is eveneens een koi- en moerasvijver, aangevuld met mooie beelden.

Adres: Heirbaan 186, 3350 LINTER (Drieslinter)

De prachttuinen van de Linterse familie kan je bezoeken op zaterdag 25 juni en zondag 26 juni, telkens van 10-18u. De tuin van de familie Mellaerts is enkel op zaterdag te bezichtigen.