Opening DiFTar-containerpark

De afgelopen weken werd het containerpark van Linter omgebouwd tot een DiFTar-containerpark en vanmiddag, op dinsdag 1 september, opende het vernieuwde containerpark dan eindelijk zijn deuren. De schepen van milieu,  André Vanherwegen, overhandigde de allereerste bezoeker (van de familie Verelst) een korf met lekkere streekproducten. Waar moet je zeker aan denken als je het containerpark bezoekt? We zetten alles nog even kort op een rijtje: 

  1. Enkel met een persoonlijke toegangskaart verkrijg je toegang tot het DifTar-containerpark. Deze kaart mag enkel gebruikt worden door de houder en zijn gezinsleden. Ook voor de gratis beurten moet je de toegangskaart gebruiken.
  2. Na controle van je toegangskaart kan je aan de aanmeldzuil (aan de ingang van het park) de reden van je bezoek aangeven. Je kan afval aanbieden of houtsnippers afhalen.
  3. Als de wijze van aanbieding en de aangevoerde afvalfractie(s) geselecteerd zijn, wordt het te betalen bedrag automatisch berekend. Ieder gezin krijgt jaarlijks6 gratis beurten voor bezoeken als voetganger, fietser of met de wagen (1 gratis beurt) of met wagen met aanhangwagen (2 gratis beurten). Voor de resterende maanden van 2009, beschik je dus nog over 2 gratis beurten.
  4. Zijn de gratis beurten opgebruikt of maak je gebruik van een ander vervoermiddel, dan kan je op het scherm de gewenste betaalwijze aanduiden. Betalen kan met Bancontact, Proton of eventueel een beurtenkaart. Omwille van de veiligheid wordt er geen contant geld aanvaard op het containerpark. Gelieve je hierop te voorzien bij je bezoek. De 8-beurtenkaart kan aangekocht worden op het gemeentehuis voor 20 euro. Indien je betaalt met de beurtenkaart brengt de parkwachter het gepast aantal beurten in mindering op je kaart. Na betaling wordt een betaalbewijs afgedrukt en opent de slagboom zich automatisch, zodat je het park kan betreden en het afval op de juiste plaats kan deponeren.
  5. De tarieven:

    Aanbieding

    Tarief/beurt

    Te voet of met de fiets

    € 2,5

    Personenwagen

    € 2,5

    Personenwagen met aanhangwagen (max. 2 kubieke meter)

    € 7,5

    Bestelwagen (max. 4 kubieke meter)

    € 20

    Grof huisvuil*

    € 5

* De retributie voor grof huisvuil is verschuldigd bovenop de aanbiedingsretributie. Indien je bijvoorbeeld grof huisvuil aanbiedt met een personenwagen, betaal je 7,50 EUR (2,50 EUR + 5,00 EUR). Bij je aankomst geef je aan de aanmeldzuil aan dat je grof huisvuil aanlevert, wordt je toegangskaart geactiveerd om de container te bedienen. Je kan dan met je persoonlijke toegangskaart de container ontgrendelen en het grof afval deponeren. Bij het sluiten van de deur wordt de perscontainer automatisch in werking gezet. De deur blijft gesloten totdat een nieuwe bezoeker zich aanbiedt.