Oplaadpunt voor de budgetmeter aardgas

Huishoudelijke klanten die door hun commerciële energieleveranciers worden opgezegd (en geen andere leverancier vinden) komen bij hun distributienetbeheerder terecht, die dan als sociale leverancier optreedt. Dit om te voorkomen dat de klant plots zonder energie valt. In Linter zijn de sociale leveranciers voor gas en elektriciteit Infrax. Indien de klant de facturen van zijn netbeheerder niet correct betaalt en in gebreke wordt gesteld, zal de netbeheerder een budgetmeter plaatsen. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat de klant verder energie kan verbruiken en wordt vermeden dat er een nieuwe schuld ontstaat.

Het OCMW Linter beschikt nu over een oplaadpunt voor de budgetmeter aardgas. Voor de budgetmeter elektriciteit kan u momenteel nog niet opladen in het OCMW.

De budgetmeter gas is een gewone meter, waarmee de klant gas kan ontvangen van de netbeheerder. De budgetmeter werkt echter enkel indien hij opgeladen is met een kaart. Deze kaart ziet er uit als een bankkaart en kan opgeladen worden in de oplaadterminal van het OCMW. De klant kan een bepaald bedrag op deze kaart laten plaatsen, en heeft- zolang dit bedrag niet is opgebruikt- volle gascapaciteit.

Wanneer het bedrag is opgebruikt, heeft de klant nog noodkrediet. Het is echter aangewezen op te laden alvorens het noodkrediet te gebruiken, zo vermijdt de klant een herstart van de budgetmeter gas.

Kosten

De klant betaalt enkel het bedrag van de oplading met overschrijving via de post of met bancontact. De dienstverlening vanuit het OCMW is gratis.

Wat moet u meebrengen?

Budgetmeterkaart

Bewijs van overschrijving via de post of bankkaart

Meer info:

Verdere info vindt u op website van de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) en op www.infrax.be.

Het oplaadpunt is te bereiken: OCMW Linter, Grote Steenweg 284, 3350 Linter

• maandag         van 09.00 uur tot 12.00 uur

• dinsdag            van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur

• woensdag        van 09.00 uur tot 12.00 uur

• donderdag       van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur

• vrijdag van       van 09.00 uur tot 12.00 uur