Oplichters bellen aan met koffie en koeken

Onlangs is de Leuvense politie een onderzoek begonnen naar een oplichtersbende die actief is in onze regio. De bende probeert vooral geld en waardevolle voorwerpen te stelen bij bejaarden. Ook in Linter werd reeds melding gemaakt van deze oplichters!

Meestal proberen twee goedgeklede dames, tussen dertig en veertig jaar, de woning van het slachtoffer binnen te dringen met een list. Soms stellen ze zich voor als personeelsleden van ziekenzorg, het OCMW of zelfs het gemeentebestuur. Eenmaal binnen bieden ze hun slachtoffers een kopje koffie en koffiekoeken aan. In de koffie zit echter een verdovend middel zodat de dames naar hartelust op zoek kunnen gaan naar geld en juwelen als het slachtoffer in slaap is gevallen.
De oplichters maken dus gebruik van een valse titel om zichzelf of een kompaan in uw woning binnen te laten en zo een diefstal te plegen. Welke werkwijze ze ook hanteren, het komt steeds op hetzelfde neer: ‘uw geld is hun doel’. Iedereen kan het slachtoffer worden van dit soort misdrijf, maar het vaakst zijn senioren het doelwit. Mensen die verdachte personen moesten opmerken mogen contact opnemen met de landelijke politie op het telefoonnummer 011/78.91.40.

Het is zeker niet onze bedoeling om u, als cliënt van onze diensten, de stuipen op het lijf te jagen of u ongerust te maken.  Wij willen U enkelwaarschuwen voor bedriegers die in onze naam uw woonst willen binnen geraken en uw geld of andere spullen willen ontvreemden. Hier kan u een foto bekijken van de enige echte OCMW-medewerkers van links naar rechts herkent u:  Ludo Vanderweyden, Katja Mellaerts, Liesbeth Mertens, Greta Herinckx