Overvloedige regen en overstromingen: erkenning

De Vlaamse regering heeft de hevige regenval en overstromingen in de periode van 27 mei 2016 tot 26 juni 2016 op het grondgebied van alle Vlaamse provincies als ramp erkend. Dit betekent dat alle inwoners die door deze regenval of overstroming schade ondervonden een schadevergoeding bij het Rampenfonds kunnen aanvragen. Alle aanvragen moeten ingediend zijn ten laatste op 30 april 2017. Hieronder vindt u een overzicht terug van welke schade al dan niet erkend werden.

Schade eind mei tem 27 juni 2016:

·         Schade te wijten aan regen is erkend. De volledige dossiers dienen uiterlijk 31 januari 2017 bij het Vlaams Rampenfonds ingediend zijn.

·         Schade te wijten aan windhoos met lokaal karakter. Momenteel niet erkend. De eventuele uitbreiding staat geagendeerd op vrijdag 13 januari 2017.

·         Schade te wijten aan hagel. Gemeente Linter is niet erkend en er kunnen dus geen dossiers inzake hagelschade ingediend worden.

Schade 23 juli 2016:

·         De schade te wijten aan hevige regenval en overlopen van beken en rivieren is erkend. De volledige dossiers moeten uiterlijk 30 april 2017 ingediend worden bij het Vlaams Rampenfonds.

Hier leest u een ‘Gebruikshandleiding Vlaams Rampenfonds. Lees deze brochure aandachtig voor u een dossier indient. Zo bespaart u tijd en moeite, en vult u geen onnodige formulieren in.