Plan-MER

Plan-MER staat voor “ een verbeterde ontsluiting van Haspengouw door een vlottere verbinding met de E40 “. De kennisgevingsnota ligt gedurende de periode van 20 mei 2014 tot en met 18 juli 2014 ter inzage op de dienst milieu van de gemeente Linter. Ook de gemeenten Gingelom, Sint-Truiden, Zoutleeuw, Landen, Tienen en Heers worden betrokken in het project.

Het plan-MER voor “ een verbeterde ontsluiting van Haspengouw voor een vlottere verbinding met de E40” is eveneens raadpleegbaar op de website www.mervlaanderen.be. Hierop vindt u een standaardformulier waarop u eventuele opmerkingen kan formuleren.
Op basis van het plan MER worden alle betrokkenen uitgenodigd om hun visie te geven op de volledigheid van het geplande onderzoek in het MER. Dit betekent dat het publiek en alle betrokkenen de officiële en wettelijk opgelegde mogelijkheid hebben om aanvullingen te formuleren bij de benodigde inhoud van het MER en in het bijzonder over de noodzakelijk te onderzoeken effecten, alternatieven en maatregelen.

Bezwaren kunnen ingediend worden:

  • per brief aan Departement LNE, Dienst Mer, Plan –MER ‘verbeterde ontsluiting van Haspengouw – E40’, Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 Brussel.
  • per mail aan de dienst Mer naar mer@vlaanderen.be (met de vermelding ‘Publieke inspraak plan-MER ‘verbeterde ontsluiting van Haspengouw – E40’ in de titel);
  • via de milieudienst van de gemeente Linter (o11 78 91 37 of luc.veldhaens@linter.be)